Glances is a photoblog about findings and observations. Welcome to my world!

6.1.14

Queen Saban ja vähän Sint Maartenin hotelleista

Queen Saba on Alankomaille kuuluva, itsenäisyyspäiväänsä 6.12. viettävä saarivaltio. Asukkaita tulivuorisaarella on alle 2000. Käytännössä kaikki saarelaiset tunsivat toisensa ja taksikuskit osasivat kertoa tärkeimmät kuulumiset muillekin. Saaren korkein kohta on lähes 800 metrissä merenpinnasta, mikä tekee siitä myös koko Alankomaiden imperiumin korkeimman paikan.



















Saarelle pääsee joko yllä olevassa kuvassa näkyvällä Heineken-alus Dawn II:lla 1,5 tunnissa tai lentokoneella vartissa puoliksi Ranskalle ja Alankomaille kuuluvalta Saint/Sint Martin/Maartenin saarelta. Ja kyllä, laivalla nopeimmat saivat ilmaista olutta. Saarten sijainnin kuvaava kartta on lainattu Eye on Saba, St Maarten and Eustatius-kirjasta.

Saaren paras (ja todennäköisesti hintavin) hotelli on Queens Garden Resort hallinnollisen keskustaajaman Bottomin läheisyydessä (http://www.queensaba.com). Hotellissa kaikki hoitui, oli asia sitten mikä tahansa. Myös muita majoituspaikkoja löytyy, ihan edullisemmasta päästä ei niistä ollut mikään. Kiitos sesonkiakojen ulkopuolella matkustamisen Queens Garden teki meille niin loistavan majoitus, aamiaiset ja sukellukset - paketin, että sekä hotellin että sukelluskeskuksen valinta oli helppoa. Hotellin, Saba Deep -sukelluskeskuksen sekä hotellille kuuluneen sukelluskeskuksen yläkerrassa sijaitsevan DeepEnd-kuppilan yhteistoiminta oli loistavaa.

Hotelli oli rakennettu rinteeseen ja alunperin museoksi. Arvattavasti sitä oli laajennettu myöhemmin. Rakennuksia oli useita, ainakin ylimmissä kerroksissa huoneistot olivat koko kerroksen kokoisia ja niihin kuului parvi ja parvekeporeallas.

















Huoneistossamme oli iso olohuone, makuuhuone, parvi, poreallas-parveke sekä mahtavat maisemat.



Hotellin ravintolan ruoka sai puheliaatkin hiljaiseksi, myös viskin ystävät oli huomioitu. Ruokakuvat  jäivät valitettavasti ottamatta. Viskikaapin viereisessä kuvassa on maisema aamiaispöydästä ravintolan sisällä.



Ravintola Deep End sijatsee Saba Deepin yläkerrassa, voimalaitoksen vieressä Saban satamassa. Samassa rivistössä sijaitsivat muutkin sukelluskeskukset, alueesta tietoa antava ja matkamuistoje myyvä myymälä sekä tullirakennus. Deepissä Ruoka oli simppeliä ja hyvää, annoksen sai suunnitella itse.




Sint Maarten

Sint Maartenissa majailimme Simpson Bayssä olevassa huoneistohotelli Flamingo beach resortissa. Respan seinässä ollut taulu taisi kannustaa hyvään palveluun, jotelli nimittäin kuului ketjuun, jonka omistajasta kertoa mainos-reality-tv-ohjelma pyörii Suomessakin televisiossa. Paikka oli siisti ja huoneistot (ja kattilat) hyväkuntoisia. Merikin pilkotti parvekkeelta ja makkarin ikkunasta, vaikka rakennus ei ihan rantaviivassa kiinni ollutkaan. Hotelli oli laatuunsa nähden edullinen ja olimme siihen tyytyväisiä. Pientä yritystä oli ylilaskuttaa lankapuhelimella soitetuista paikallispuheluista, mutta asia korjattiin kyllä pyynnöstä ja asiaa hyviteltiin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti